KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

Drodzy rodzice zapraszamy do skorzystania z linku:
 https://uml.lodz.pl/files/public/user_upload/Rejestracja_wniosku_do_przedszkola.mp4 
w którym znajdziecie instrukcję jak zarejestrować wniosek o przyjęcie dziecka do przedszkola na rok szkolny 2020/2021.
 
 
Szanowni Rodzice
Przedstawiam skrócony harmonogram rekrutacji do przedszkola w na rok szkolny 2020/2021

 

            LOGOWANIE NA STRONĘ:    https//lodz.formico.pl

 

  1. OD 05 MAJA 2020  GODZ. 8:00 DO 15 MAJA 2020  GODZ: 15:00  - POBRANIE WNIOSKÓW  I  ZAŁĄCZNIKÓW,  WYPEŁNIENIE,  WYDRUKOWANIE,  PODPISANIE (oboje rodzice /opiekunowie) ZESKANOWANIE I PRZESŁANIE NA ADRES e- mailowy PRZEDSZKOLA (kontakt@pm84.elodz.edu.pl)
  2. 25 MAJA 2020 - OGŁOSZENIE LIST DZIECI ZAKWALIFIKOWANYCH I NIEZAKWALIFIKOWANYCH  NA  STRONIE  PRZEDSZKOLA  (pm84.wikom.pl)
  3. OD 27 MAJA 2020 GODZ. 8:00 DO 29 MAJA 2020 GODZ: 15:00 RODZICE DZIECI ZAKWALIFIKOWANYCH POWINNI ZŁOŻYĆ POTWIERDZENIE WOLI PRZYJĘCIA DO PRZEDSZKOLA (druk na stronie: pm84.wikom.pl  podpisany zeskanowany ) PRZYSŁANY NA E-MAIL PRZEDSZKOLA (kontakt@pm84.elodz.edu.pl)
  4. 05 CZERWCA 2020 OGŁOSZENIE LIST DZIECI PRZYJĘTYCH I NIEPRZYJĘTYCH DO PRZEDSZKOLA
  5. PODPISANIE INFORMACJI O ZASADACH KORZYSTANIA Z USŁUG ŚWIADCZONYCH PRZEZ PRZEDSZKOLE W PIERWSZYM DNIU POBYTU DZIECKA W PRZEDSZKOLU, NIE PÓŹNIEJ NIŻ DO 10 WREŚNIA 2020r.
                                                 Z uszanowaniem
                                            Bronisława Wilczyńska

 

Komunikat

Dyrektora Przedszkola Miejskiego nr 84 w Łodzi z dnia 31 marca 2020 roku o liczbie wolnych miejsc w roku szkolnym 2020/2021

 

           Zgodnie z art. 153 ust.1 i 2 Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 roku – Prawo Oświatowe  (Dz. U. z 2019 r. poz. 1148, 1078, 1287, 1680, 1681, 1818, 2197 i 2248 oraz z 2020 r. poz. 374 ze zm.)  na 7 dni poprzedzających rozpoczęcie postępowania rekrutacyjnego   deklarację   o    kontynuowaniu  wychowania   przedszkolnego    złożyło   37 rodziców   dzieci uczęszczających do przedszkola w roku szkolnym 2019/2020

 

     Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 84 w Łodzi informuje, że nabór do przedszkola w roku szkolnym 2020/2021 będzie prowadzony na wolne miejsca w terminie:

od 4 maja 2020 do 15 maja 2020 roku

 

Liczba wolnych miejsc wynosi: 13 /słownie: trzynaście/.

                                                                                                                Bronisława Wilczyńska

                                                                                                                Dyrektor

Łódź, 31.03.2020 r.

 

 

Pliki jakie się tu znajdują dotyczą oświadczeń potwierdzających zaznaczone kryteria w procesie rekrutacji do przedszkola na rok szkolny 2020/2021

Zasady naboru uczniów do klas I Szkół Podstawowych Prowadzonych przez miasto Łódź, na rok szkolny 2020/2021

Rekrutacja Elektroniczna

Zasady Rekrutacji Elektronicznej

Aneks do regulaminu rekrutacyjnego

Regulamin prowadzenia postępowania rekrutacyjnego do przedszkoli miejskich w Łodzi oraz Zarządzenie Nr 3717 wydane przez Prezydenta Miasta Łodzi dotyczące Harmonogramu czynności rekrutacyjnych oraz uzupełniających do przedszkoli miejskich w Łodzi na rok szkolny 2020/2021

UWAGA!!!
Szanowni Państwo, uprzejmie informuję, że w związku ze stanem epidemicznym i czasowym ograniczeniem funkcjonowania jednostek systemu oświaty postępowanie rekrutacyjne do przedszkoli prowadzonych przez Miasto Łódź na rok szkolny 2020/2021 rozpocznie się 4 maja 2020 r.

https://uml.lodz.pl/aktualnosci/artykul/rekrutacja-do-przedszkoli-i-szkol-podstawowych-pozniej-niz-zwykle-id33735/2020/3/26/